Lyhytterapia

Lyhytterapia on matalankynnyksen terapiaa, keskusteluapua elämän erilaisten haasteiden kanssa painiville. Se voi auttaa oivaltamaan asioita eri näkökulmista ja näin saavuttamaan voimaa ja tasapainoa mielen hyvinvointiin.

Lyhytterapiaan ei vaadita lääkärin lähetettä, eikä diagnoosia. Se ei myöskään kuulu kelakorvattavuuden piiriin. Tärkein työkalu on asiakkaan ja terapeutin välinen, luottamuksellinen vuorovaikutus.

Terapiasuhteen kesto on yksilöllinen ja se määritellään aina asiakkaan kanssa yhdessä. Yleisimmillään käyntimäärät ovat 5-10 kertaa. Joskus avun voi saada jo ensimmäisellä terapiakerralla, kun taas toisinaan käyntejä voi tarvita enemmänkin.

Kenelle lyhytterapia sopii?

Lyhytterapia sopii ihmisille, jotka kaipaavat luottamuksellista keskustelua, ohjeistusta tai uusia näkökulmia mieltä askarruttavissa asioissa.

Ei ole niin pientä tai isoa asiaa, mistä ei lyhytterapiassa voisi keskustella.

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä erilaisia elämän solmukohtia esim. jaksamisen ongelmia, ahdistuneisuutta, parisuhteen tuomia haasteita tai eroa, työstä tai opiskelusta aiheutuvia paineita, surua, masentuneisuutta ja yksinäisyyttä. Vanhemmuuteen liittyvät asiat puhututtavat myös usein.

Lyhytterapia on myös hyvä työkalu mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Se sopii myös tukemaan asiakasta, joka odottaa pääsyä kuntoutuspsykoterapiaan tai on juuri lopettanut sen ja on tunne, että tarvitsee vielä vähän tukea ja turvaa.

Lyhytterapia ei ole oikea ja riittävä hoitomuoto vaikeissa mielenterveyden haasteissa.